Realistisk selvforsvar

Realistisk selvforsvar

Hvis vi siger selvforsvar, hvad er så det første du tænker?
Noget halvfesen pjat trænet af slatne teenagere i en gymnastiksal tilbage i ungdomsskolen?

Hvad nu hvis vi siger realistisk selvforsvar? Hvad tænker du så?
Findes der overhovedet noget der kan kaldes realistisk selvforsvar?”

Realistisk selvforsvar er selvforsvar, der for alvor gør dig i stand til at reagere på et overfald på gaden. Det kan være alt muligt ligefra fuldebøtten, der vælter rundt og vil stikke dig en lussing, til aggressive ungersvende bevæbnet med en kniv. Realistisk selvforsvar gør dig i stand til at komme ud af begge typer af situationer.

Hvilken stilart er bedst til realistisk selvforsvar?
Der findes et hav af forskellige former for kampsport og i ét eller andet omfang så kan de alle sammen bruges til selvforsvar. Nogle af dem er bare ikke særlig realistiske.

Hvis du træner noget hvor der er for mange regler, og det mest af alt gælder om at score point efter et pointsystem, så er det med sikkerhed ikke særlig anvendeligt som selvforsvar. Det skyldes det simple faktum, at du lærer at spille efter de regler der gælder i din sport. Ude på gaden gælder der ikke nogen regler. En overfaldsmand stopper ikke fordi du har lavet en markering imod hovedet, som i din kampsport giver 2 point. Ingen stopper op og klapper af det. Du får ingen pokal. Du får allerhøjst et par på skrinet og et blåt øje.

Træner du derimod noget, hvor der er fokus på, at teknikkerne skal fungere i praksis og hvor der ikke bliver lagt fingre imellem, så er det langt mere sandsynligt, at du er i gang med at træne noget realistisk. Noget der kan bruges som selvforsvar ude i den virkelige verden.

Det er dybest set ikke så vigtigt, om du træner noget der kommer fra Japan, Kina, Brasilien eller Israel. Det handler om mentaliteten, indstillingen til træningen og ikke mindst træningsmetoderne. Jo mere realisme du har med i din daglige træning, jo bedre er du stillet hvis du nogensinde skulle være så uheldig at bliver overfaldet på gaden.

Realistisk selvforsvar

Hos Amanogawa lægger vi stor vægt på, at vi træner er realistisk selvforsvar. Men det skal du ikke bare tage vores ord for. Kom ned forbi på vores introaften og se og prøv det på din egen krop. Vi træner indenfor, udenfor og endda udenfor i den mørke skov en gang imellem. Så bliver det ikke meget mere realistisk.

Har du spørgsmål eller kommentarer?

One comment on “Realistisk selvforsvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalenderen

oktober 2019

man tirs ons tors fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
  • Selvforsvar for kvinder - Gratis seminar
27
28
29
30
31