Kampsport i Vejle

Kampsport i Vejle

Kamp der virker på gaden

Vil du træne kampsport i Vejle? Deltage i stævner og vinde medaljer?
Fedt for dig! Så er det også bare om at komme i gang. Men før du kaster dig hovedløs ud i at træne kampsport, så synes vi du bør overveje, om det overhovedet er kampsport du vil træne. For måske er det noget andet du søger uden at du ved det? Læs med her og gør dig dine overvejelser.

Kampsport, ikke bare i Vejle, men helt generelt
Kampsport er kendetegnet ved, at det er sport. Sport er noget med regler, scoringer, points og en vinder, der til sidst kan løfte en pokal eller få en medalje. Det er der intet som helst i vejen med. Uanset hvilken stilart der så tiltaler dig, så er kampsport helt fint. Du skal bare vide, at det er og bliver en sport.

I enhver sport, også i kampsport, vil træningen være tilrettelagt sådan, at den optimerer chancerne for at vinde en kamp. Vel at mærke at vinde indenfor de givne regler der eksisterer. Alle sportsfolk træner derfor på at udnytte reglerne i deres sportsgren til det yderste.

Det faktum at der er regler gør, at sport også har sine begrænsninger. Det kommer du ikke uden om. De teknikker der ikke er tilladt på grund af reglerne, dem træner man ikke, for det kan ikke betale sig.

Vi træner ikke kampsport hos Amanogawa i Vejle

Hos Amanogawa træner vi ikke kampsport. Det vil sige, at du ikke kan komme til stævner gennem os, og du kan ikke vinde hverken pokaler eller medaljer. Men træner vi så kamp? Ja, det gør vi. Men ikke for at vinde medaljer. Vi træner kamp fordi vi skal kunne bruge det på gaden som selvforsvar.

På gaden er der ikke nogen regler. Jo, der er nødværgeparagraffen som du skal overholde. Men ellers, så findes der ikke nogen sportslige regler. Du må gerne slå under bæltestedet. Du må også gerne tyre hårdt og der er ikke nogen offside fælde, du kan falde i.

Derfor er træningen hos os forskellig fra kampsport. Vi træner efter at blive gode til kamp, der virker ude på gaden. Det behøver ikke altid være pænt – bare det virker. At træne med henblik på, at det skal fungere i praksis, eller at træne imod at vinde en sportskamp er to vidt forskellige ting. Det ene er ikke bedre end det andet, men det afhænger af, hvad man præcis vil med den idræt man dyrker.

Vi håber at denne lille guide har givet dig stof til eftertanke. Hvis du stadig gerne vil træne kampsport i Vejle, så findes der glimrende alternativer i byen. Vil du derimod træne noget kamp, der fungerer på gaden som selvforsvar, så er du fundet den helt rette klub. Så bør du kigge forbi på vores næste introaften for nye begyndere. Det er gratis og så kan du selv vurdere om det vi laver er noget for dig.

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Debatforum

Kig forbi vores Amanogawa debatforum hvor du kan få hurtigt svar på dine spørgsmål, ligesom det er her, hvor du først får at vide, når der sker spændende ting internt i klubben.

Facebook