Ud af komfortzonen

Ud af komfortzonen

Tirsdag aften havde klubben besøg af Leif Carlsen, der kom forbi for at fortælle sin historie om at tabe næsten 40kg, løbe 100km og om træningsindsats og indstilling til livet sådan helt generelt. Leif har selv gennemgået en utrolig forandring hvilket giver ham en unik indsigt i, hvad der skal til hvis man vil opnå ekstraordinære resultater. En indsigt og erfaringer, som han velvilligt øser ud af i de godt to timer hans foredrag varer.

Leifs foredrag kredser om temaet: “Kom ud af komfortzonen”. Det handler om, at langt de fleste mennesker har en tendens til stille og roligt at falde ned i daglige trumme-rum, hvor vi sjældent udfordres hverken mentalt eller fysisk. Resultatet bliver, at den ene dag tager den anden, uden at man udvikler sig. Kiloene sniger sig stille og roligt på sidebenene; formkurven bliver dårligere og dårligere og risikoen for at udvikle livsstilssygdomme stiger. Vi fanges på den måde i et liv vi dybest set ikke trives i, men det er bare meget nemmere, end at gøre noget ved det.

At turde, at ville, at gøre!
Moralen fra Leif var klar. Det handler om at turde gøre noget. Det handler i høj grad om at ville! Og så handler det i sidste ende om at gøre det. Ikke for naboens skyld. Ikke for konen eller børnene, ikke for hunden, men for din egen skyld. Man kan ikke være noget for andre, hvis ikke man er noget for sig selv.

Når først man har truffet beslutningen om at lægge sit liv om, så kan man, som Leif jo kunne dokumentere via egne erfaringer, skabe bemærkelsesværdige resultater. For eksempel at tabe næsten 40kg på seks måneder. Og gennemføre et 100km løb kun ét år efter, at han reelt var startet fra “komplet utrænet”.

Hvor der er vilje, er der vej!

Udbytte
For klubbens instruktører var det vand på vores mølle. De grundprincipper og den indstilling vi forsøger at indpiske i den daglige træning, er nøjagtigt de samme, som Leif pointerede. Det skal gøre ondt, før det gør godt.

For klubbens medlemmer, venner og bekendte, som var med, håber vi naturligvis at Leifs foredrag har fungeret som et mentalt spark i r*ven. Vi håber det kan hjælpe med til at sætte nogle tanker i gang og måske endda kan være startskuddet eller løftestangen, der bidrager til, at flere for rykket nogle personlige grænser, og sætter sig nye udfordrende mål. I sidste ende, så er kampsport og Leifs formål præcis det samme: Det handler om at udvikle sig!

Kontaktinfo
Klubben siger tusind tak til Leif for at han ville komme forbi og dele ud af sine erfaringer. Hvis du gerne vil vide mere om Leif eller ønske at kontakte ham, så kan du finde ham på nedenstående steder på nettet:

Leifs Blog
Leif på Facebook
Leif på Twitter

Har du spørgsmål eller kommentarer?

7 comments on “Ud af komfortzonen

På trods af at jeg i øjeblikket uddanner mig indenfor og dagligt studerer, personlig udvikling, gav Leifs foredrag mig mange nye inputs, og nye indgangvinkler til træning og livet. Han gav mig det spark bagi jeg tror vi alle har brug for en gang i mellem. Specielt da han sagde at “jeg har oplevet mere på de sidste 3 år end i de foregående 41 år”, kom jeg op af stolen – med den indgangsvinkel synes jeg udsigten til IKKE at komme ud af komfortzonen og leve, er langt mere frygtindgydende end blot at miste fodfæstet et øjeblik….!

Han havde rigtig mange gode pointer. Og mest af alt mange gode pointer, som man kunne relatere direkte til vores træning, og indstilling til træning!
Hans mantra var “Kom ud af komfortzonen”. Og slående rigtigt som det er, vil jeg lige eksemplificere hvordan man kan gøre det (det nævnte han også i foredraget):

Hold op med at bruge “autosvar”.
Lad være med at svare nej, bare fordi du plejer det, og fordi det er det nemmeste og du ikke tror du kan andet. Prøv, at svare ja ind i mellem, og du vil opleve hvordan det udvider din horisont og viser at du er i stand til meget mere end du tror!

Lige præcis! En variant deraf er: Positive reinforcement.

En eller anden gammel mester har en gang sagt:
“Der findes to typer af mennesker. Dem der siger DE KAN, og dem der siger, at de IKKE KAN. Begge typer har som oftest ret.” 🙂

Leif kom også selv med et eksempel herpå som han havde fået af Chris MacDonald. Noget med, at lige meget hvor ondt det kom til at gøre, så måtte han aldrig sige det højt foran kameraet. For det ville starte en negativ spiral, hvor han ville begynde at overbevise sig selv om, at det ikke kunne lade sig gøre.

Det er meget det samme hos os i den daglige træning. Hvis man automatisk starter med at svare: “Jeg kan ikke!” – ja, så kan man heller ikke.

Jeps,
Jeg hørte også B.S.Christianen tale om det på et tidspunkt. Han nævnte at når folk er ude i nogle meget ekstreme situationer, må man ikke begynde at bruge ordvalg som “Det er ikke farligt”, eller “Der er slet ingen grund til panik”.
For de eneste ord som vil blive hængende i bevidstheden, er ordene “farligt” og “panik”.
Istedt skal man fokusere på den positive indgangsvinkel … “Du gør det kanon godt” osv.

Mht. Leif’s foredrag, så var det vanvittigt inspirerende !!
Han ramte lige netop et hav af ting som vi allerede idag pointerer i den daglige træning, og som vi også fremover skal arbejde med.

På et mere personligt plan ramte han jo lige direkte ind i min egen situation, med både vægttab, ny løbetræning osv.
Jeg kunne i dén grad relatere til den situation og alle de tanker han stod i, da han gik ind i livsstilsændringen !

Ja, jeg synes også at det var spændende at høre Leif fortælle om hvordan vi skal turde tage skridtet og træde ud af vores komfortzone.
Det var meget inspirerende – han er en god fortæller og filmen om hans 100km løb synes jeg var vild. Der var godt nok næsten ingen “lys” tilbage i øjnene på den mand til sidst…

Det var forresten også super hyggeligt at vi sad i cafeen selvom der var ret varmt til sidst.

Lyder som et rigtigt spændende og givtigt oplæg – Har Leif nogle tilknytning til jeres klub, eller kan alle skrive til ham og høre om der er mulighed for et mentalt “spark i rø…” som i så poetisk udtrykker det 🙂

mvh
Flemming – Høng Ju-jutsu

Hej Flemming,

Leif har ingen tilknytning til vores klub, så du er helt sikkert mere end velkommen til at kontakte ham og høre nærmere om, hvordan I også kan få “et los bagi…” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Like os på Face

Kalenderen

november 2017

man tirs ons tors fre lør søn
1
2
3
4
5
  • Bestyrelsesmøde
6
  • Introaften for nye børn på børneholdet
  • Introaften for nye begyndere på voksenholdet
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30