Selvforsvar

Selvforsvar

Hvad er selvforsvar egentlig og hvor kan man lære det?
Hvad er forskellen på kampsport og selvforsvar?
Findes der i Vejle overhovedet noget træning, der på realistisk vis lærer mig at forsvare mig selv?

Ja – det gør der!

Ifølge den danske lovgivning, straffelovens paragraf 13 har du ret til at forsvare dig selv hvis du bliver angrebet. Det er den meget korte version. Helt konkret er selvforsvar det du gør for at sætte dig til modværge mod en overfaldsmand.

Det kunne i princippet være 400m sprint – hvilket er den bedste form for selvforsvar. Men det er ofte ikke muligt bare lige at løbe fra det hele. Specielt ikke hvis man ikke ser angrebet komme før det er for sent.

Derfor er selvforsvar som de fleste opfatter det i virkeligheden kampsport. Det er frigørelser og holdegreb, det er slag og spark og det er nedtagninger og kast. Altså en god blanding af forskellige traditionelle kampsporte.

Ordet kampsport opfattes dog ofte som noget med stævner, pointsystemer og en ring med tove i midten af en stor hal. Det er det også i mange tilfælde, men absolut ikke altid. Det afhænger af hvor fokus ligger i træningen.

Hos Amanogawa i Vejle træner vi godt nok kampsport – men vi træner det med fokus på selvforsvar. Her er der ingen pointsystemer og du kan ikke komme til nogen stævner. Men du kan med sikkerhed lære at forsvare dig selv effektivt. Alt hvad vi laver er baseret på realistisk angreb som du kan risikere at komme ud for på gaden. Og vi træner et ligeså realistisk selvforsvar i form af kamptræning, handlebaner og one-way attacks. Den eneste måde at blive god til noget på er ved at træne det… på den rigtige måde. Sådan er det også med selvforsvar.

Kig ned forbi på en af vores introduktionsaftener for nye medlemmer og prøv selv hvad det er vi træner. Det er gratis og uforpligtende.

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Debatforum

Kig forbi vores Amanogawa debatforum hvor du kan få hurtigt svar på dine spørgsmål, ligesom det er her, hvor du først får at vide, når der sker spændende ting internt i klubben.

Facebook