Iaido i Vejle

Iaido i Vejle

Iaido er træning med samuraisværd – også kaldet en katana. Det er lige præcis den træning man ser i filmen “The Last Samurai” med Tom Cruise. Det er kunsten at trække sværdet.

Kan man virkelig træne iaido i Vejle?
Ja! Det kan man.

Vores instruktørere har års erfaring i iaido. Derfor indgår træningen med samuraisværdet også som en del af vores faste pensum. Vi mener nemlig, at de klassiske budo dyder skal være en del af enhver kampsportstræning. Og samuraitræningen er netop det ypperste indenfor bushido.

Godt nok starter man ikke med at få et sværd i hånden lige med det samme, men det bliver en vigtig del af pensum efterhånden som man kommer op i bæltegraderne. Gennem træningen trænes hver kata som en fastlagt serie af elementer, hvor der lægges meget stor vægt på teknik og den mentale indstilling til kataen.

Der trænes også i gennemskæring – tameshigiri – af både aviser samt diverse frugter og grøntsager. Du vil heller ikke blive snydt for makkerøvelser, ganske vist ikke med skarp katana, men i stedet med et træsværd kaldet en bokken.

Chefen napper en ananas med tameshigiri Jan hugger resten af ananasen ned

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Debatforum

Kig forbi vores Amanogawa debatforum hvor du kan få hurtigt svar på dine spørgsmål, ligesom det er her, hvor du først får at vide, når der sker spændende ting internt i klubben.

Facebook