Fight Club i Vejle

Fight Club i Vejle

Man kan i dagens udgave af BT og VAF læse en historie om unge i og omkring Vejle der deltager i Fight Club fester som de selv arrangerer rundt omkring. Følgende er kopieret fra BT online i dag:

Fænomenet ‘Fight Club’, hvor unge mødes for at tæske løs på hinanden i ulovlige klubber, eksisterer i bedste velgående i Danmark.

Cirka 40 unge på mellem 15 og 25 år fra hele landet mødes flere gange om året på forskellige adresser for at feste og tæske løs på hinanden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Som i filmen ‘Fight Club’ foregår aktiviteterne i dyb hemmelighed og gruppens medlemmer kontakter hinanden via SMS eller over lukkede internetmiljøer – såkaldte communities – hvor festerne bliver organiseret.

På internetsiderne udveksler de også fotos og historier om de forskellige slåskampe, de har været med i. Vejle Amts Folkeblad har set internetsiderne, og mødt ét af medlemmerne fra klubben. Han fortæller, at det seneste møde blev afviklet i en lejet spejderhytte i Bramming ved Esbjerg for tre måneder siden.

Medlemmet, en 17-årig dreng fra Vejle, der ønsker at være anonym, beskriver ‘klubaftnerne’ således.

– Vi mødes et eller andet øde sted, hvor ingen opdager, hvad vi laver. Vi fester og drikker lidt. Selve slåskampene foregår ved, at to medlemmer stiller sig ind i en rundkreds og slås, indtil den ene af parterne ikke vil mere. Vi slår ikke hinanden halvt ihjel, men alt er tilladt undtagen slag mod øjne og skridtet, fortæller han.

Ifølge den 17-årige har klubben eksisteret i næsten to år og flere af medlemmerne er fra Vejle. Der er også piger med til festerne, men det er kun drengene, der slås.

– Vi gør det, fordi det er grænseoverskridende. Det er en slags virkelighedsflugt. Der er regler over det hele i vores samfund, siger han til avisen.

SSP-konsulent i Vejle Kommune, Johnny Søndergaard, er vidende om de unges voldelige stævnemøder.

– I foråret fik vi kendskab til nogle fightclub-arrangementer i en skov ude ved Give, fortæller Johnny Søndergaard. Den 17-årige var ikke selv med ved den lejlighed, men kender godt til arrangementet, som dengang blev stoppet af SSP i samarbejde med Vejle Politi.

Johnny Søndergaard betegner gruppen som en flok frustrerede unge.

– Vi ved, at de unge er inspireret af filmen ‘Fight Club’. Det er frustrerede unge, som ikke har det nemt, og som er lige glade med konsekvenserne af deres adfærd. Det kræver i hvert fald en vis risikovillighed at stille sig op og slå og sparke løs på hinanden. Men det vovemod, de udviser, er med til at give dem en identitet og status, som de mangler i dagligdagen, siger Johnny Søndergaard til Vejle Amts Folkeblad.

Dybest set er det jo ikke så forskelligt fra kamptræning hos os.

Vi stiller også folk op overfor hinanden og laver kamp, hvor de eneste regler er, at man ikke må slå i hovedet og i skridtet. Den væsenligste forskel er selvfølgelig, at hos os foregår det under ordnede forhold og med sikkerheden i orden.

Men realistisk kamptræning er efter vores overbevisning en livsnødvendig del af at træne selvforsvar. Det er ganske enkelt den eneste måde at blive fortrolig med at blive udsat for angreb på, og det er en glimrende måde at forholde sig til at blive ramt på. For man bliver med sikkerhed ramt i et eller andet omfang, hvis man skulle ende i en skarp situation på gaden.

Ydermere behøver jeg vel ikke nævne, at vi naturligvis aldrig involverer alkohol i træningen?

Sidst men ikke mindst, så lærer vi naturligvis af vores fejl og bliver bedre hele tiden. Jeg kan forestille mig at det er småt med de selvkritiske briller i en mørk skov med en bajer i den ene hånd og et “blåt øje” i den anden? 😉

Har du spørgsmål eller kommentarer?

4 comments on “Fight Club i Vejle

Lobo

Det er ærgerligt at denne trent nu er kommet til Danmark. Den har været kendt i England, USA og Tyskland i nogle år, og det måtte jo nu nok komme. Det der er det rigtigt frustrerende er: Hvorfor er de unge nød til at gøre den slags? For mit synspunkt må det være en konsekvens af deres separation fra forældregenerationen.

Men hvorfor denne ekstremisme? Jeg vil postulere at det i virkeligheden ikke er så mærkeligt. Det er rent adfærdskopiering. I den voksne verden har det i lang tid ikke kunnet blive vildt nok. Det er ikke længere nok at have et 8-4 job, gå til badminton om tirsdagen og bridge om torsdagen. For at være implicit i normalbegrebet, er vi nød til at gøre spændende og farlige ting. Vi skal hele tiden gøre halsbrækkende ting. Vi skal helst deltage i en sport hvor vi risikerer liv og lemmer et par gange om ugen, samt have job som hemmelig agent. Det er altså ikke længere nok at være et interessant menneske. Hvor er interessen i det enkelte menneske blevet af? Trenten i voksenverdenen synes at være noget med at søge grænser. Jamen grænsesøgende adfærd, klinger normalt af når vi bliver forældre. Så er det meningen at forældrene skal være det faste, stabile og stationære, mens børnene skal udforske verdenen. Men når forældrene ikke afslutter deres infantile grænsesøgende adfærd, hvorfor skulle børnene så? Dybest set tror jeg det handler om, at forældrene er en flok møgforkælede teenager (som til syneladende fås i alle aldre) der ikke vil tage ansvar for deres eget liv.

Jeg spørger: Hvorfor skulle ungdoms gennerationen ikke kopiere denne adfærd i deres ungdomsoprør?

Rune Jensen

Det er da ikke syndt men et rigtig fedt interativ for at finde ud af om alt det martial arts som man kan er brugbar eller noget fis… jeg vil da meget gerne vide hvor sådan nogle ting forgår og vil da klart tilmelde mig..

Hej Rune og velkommen til.

Pointen er, at det måske var bedre at finde ud af om dit martial arts virkede under lidt mere kontrollerede forhold fremfor ude i en skov 🙂

Hej Rune,

Iøvrigt ligger der en mail til dig på din profil på martialarts.dk.
Jeg lagde den derind, da du eftersøgte en god “blandings stil”, hvor man tager det mest effektive fra forskellige stilarter, og kombinerer dem til eet pensum.

Det er i store træk det, vi har forsøgt at gøre med Amanogawa Ryu pensummet, og den træning der følger med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalenderen

marts 2020

man tirs ons tors fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
  • Bestyrelsesmøde
  • Sponsordag
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31