En aften i te’ens tegn

En aften i te’ens tegn

Fredag d. 7. maj afholdt vores egen Henrik i samarbejde med Julika og sensei Søren Chr. Bisgaard en introduktionsaften i den traditionelle japanske te ceremoni, cha no yu.

Dagens anledning var det man fejrer som “Drengenes Dag” i Japan, kodomonohi, hvor alle mulige samurai ting bliver udstillet. Derfor viser skriftrullen over tokonomaen (udstillingshylden) en samurai rustning. Hovedblomsten i blomsterarrangementet var selvfølgelig kirsebærblomsten, som findes i Amanogawas runde logo, som vi bruger på vores gier.
Henrik havde udstillet sin katana og ovenover hang en skriftrulle med tegnene: “Ki Sa Ko”, som betyder så meget som “drik te og realisér” (dig selv).

Henrik, sensei Søren og Julika havde gjort et stort stykke arbejde med at forberede denne aften ned til mindste detalje.

Aftenen startede med en lille kop kamille te før deltagerne blev ført over i det andet sommerhus. Her var stemningen helt i top og rummet var indrettet meget traditionelt. Sensei Søren gjorde et stort arbejde ud af, at fortælle om tingene og øse ud af sin viden, mens alle fik mulighed for at smage på den traditionelle te, som Henrik skænkede efter alle kunstens regler.

Hele ceremonien tog godt tre timer og alle gik hjem med en kæmpe oplevelse i rygsækken. Stor tak til Henrik, Julika og sensei Søren for at tage sig tid til at rykke et så gennemført arrangement af stablen.

Har du spørgsmål eller kommentarer?

6 comments on “En aften i te’ens tegn

Mugen

Det mest vidunderlige, for dem der følger te-vejen, er følelsen af enhed af gæst of vært, skabt af et møde fra hjerte til hjerte gennem en delt skål te.

Tak for alle at give mig en så stor oplevelse.

Sådan er det hos Amanogawa… masser af store oplevelser. Det ved du jo, Henrik 🙂

Mugen

Oplevelser skabt af en udsædvandlig engageret og støttende basis…

Line

Så er oplevelsen synket lidt ind. Endnu en gang mange tak for den fantastiske oplevelse Mugen (og sensei Søren). Det er en så anderledes og spændende oplevelse at jeg ville ønske alle kunne prøve. Glæder mig til næste gang!

P

Jeg må indrømme, at jeg ikke havde nogen som helst ide om hvad jeg skulle forvente. Det var helt nyt for mig, og derfor selvfølgelig også spændende.

Det var svært at forstå hvordan noget så “basalt” som te kan have sin egen ceremoni, det er jo bare sådan noget man køber i en boks nede i supermarkedet… right?

Men hvor tog jeg fejl. Hele ceremonien er – så vidt jeg har fårstået det – en stræben imod perfektionen, en gensidig respekt for hinanden, og for teen.

Spændende spændende, det er helt sikkert at jeg vil deltage i noget lignende en anden gang!

Jeg fandt ud af at boksen nede fra supermarkedet slet ikke er rigtig te!…

Jeg tror at vi engang, når vi har god tid og overskud til det, skal køre sådan en temadag, hvor vi starter med et besøg i en japansk have, så lidt sushi til frokost, te ceremoni om eftermiddagen, og så slutter med en intens iaido træning.

En dag helt i de japanske traditioners tegn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalenderen

august 2021

man tirs ons tors fre lør søn
1
2
  • Natsu Geiko - Sommertræning
3
4
5
6
  • Amanogawa SummerCamp 2021
7
  • Amanogawa SummerCamp 2021
8
  • Amanogawa SummerCamp 2021
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
  • Introforløb for børn - dag 1/4
  • Introforløb for voksne - dag 1/4
24
25
26
  • Introforløb for børn - dag 2/4
  • Introforløb for voksne - dag 2/4
27
28
29
30
  • Introforløb for børn - dag 3/4
  • Introforløb for voksne - dag 3/4
31