Det nytter at sætte sig til modværge

Det nytter at sætte sig til modværge

Man kan læse følgende lidt skræmmende artikel i dagens online aviser. Dette er kopieret fra BT online:

En 12-årig pige blev lørdag eftermiddag udsat for et groft overfald i Liseleje, oplyser Nordsjællands Politi.

Pigen blev kontaktet af en bilist, som bad om hjælp til at vise vej.

Gerningsmanden, som talte engelsk med accent, viste pigen et kort, der lå opslået i bilens bagagerum, men da hun kiggede i kortet, blev hun slået i hovedet med en gummihammer, hvorefter manden forsøgte at tvinge hende ned i bagagerummet.

Den 12-årige satte sig til modværge og faldt ned på asfalten, og det lykkedes hende efterfølgende at flygte.

Alle erfaringer viser, at det nytter noget at stritte imod og slå igen i en overfaldssituation.
Hvorfor er der så ikke flere der gør det?

Som eksemplet ovenover viser, så opstår en skarp situation stort set altid ud af det blå. Det er derfor altafgørende hvordan man reagerer når man lige pludselig står overfor en overfaldsmand. Det lyder så nemt bare “at slå igen”. Men de fleste, der ikke har trænet nogen former for kampsport eller selvforsvar har allerede tabt “kampen”, når de bliver ramt første gang, ganske enkelt fordi de ikke er forberedt på at “få en på lampen”. Smerten og overraskelsen er for mange næsten paralyserende. Og inden man når at tænke nærmere over det, så er man blevet ramt igen… og igen… og igen.

Hvis man af en eller anden grund har besluttet sig for, at man gerne vil lære at forsvare sig selv, så skal man gøre sig klart, at man er nødt til at træne noget, der så realistisk som muligt lærer en, hvordan man håndterer en skarp situation. Det betyder at man er nødt til at træne det igen og igen, for at blive fortrolig med sine egne styrker og svagheder. Den slags tager tid, men det er absolut muligt for de fleste. Det er i hvert fald vores erfaring.

Hos Amanogawa har vi i de seneste mange år løbende tilpasset vores pensum og træningsmetoder til, at ruste folk til lige netop skarpe situationer. Vi gør dig i træningen fortroligt med “at få en på lampen”. Man kan ikke undgå at blive ramt i et eller andet omfang i en skarp situation. Forskellen er bare, at hvis man er fortrolig med det, så bliver man ikke paralyseret, og dermed er man i stand til at gøre modstand. Og det er lige præcis derfor vi mener, at den bedste selvforsvar i Vejle trænes hos os.

Pigen i artiklen ovenfor er ikke fra Vejle egnen, men heldigvis er der krummer i hende og hun har haft nærvær nok til at sætte sig til modværge. Dermed slap hun godt fra en situation, der nemt kunne have udviklet sig til noget langt værre.
Amanogawa siger: “Skide godt gået!” 🙂

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalenderen

juni 2020

man tirs ons tors fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
  • TFIM 2020
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
  • Natsu Geiko
30