Amanogawa Ryu

Amanogawa Ryu er en unik form for effektiv selvforsvar.
Stilarten kan kun trænes hos Amanogawa i Vejle.

Amanogawa Ryu er opstået tilbage i 2004 som en udspringer af et gammel dansk selvforsvarssystem, som i dag er dødt. Det gamle system var ikke blevet udviklet i over 20 år og havde store mangler. Derved opstod ideen og behovet for et moderne system, hvor træningen, teknikkerne og mentaliteten blev tilpasset et tidssvarende voldsbillede. Det nye system valgte vi at kalde Amanogawa Ryu, hvilket betyder “Amanogawa stilarten”.

Amanogawa Ryu består af et elegant mix af nedenstående gamle japanske kampstilarter. Vi har taget de bedste og mest effektive teknikker og sat sammen til et moderne og effektivt system, der gør dig i stand til at forsvare dig selv, hvis du en dag skulle være så uheldig at blive overfaldet. Alt hvad vi laver sætter vi forhold til den danske lovgivning omkring lovligt nødværge. Du vil gennem træningen lære hvad du må og ikke må i en skarp situation på gaden.

Karate
Karate træner vi for at lære at slå, sparke og parere effektivt. Vi træner kampkombinationer og kata både med og uden partnere. Karate er den hårdslående stående kamp, som gør dig i stand til at holde et angreb ude på afstand. I Amanogawa Ryu vil du derfor lære slag/spark/parader, bevægelsesmønstre, kata, fri kamp og våbenteknikker (tonfa). Karate trænes både ud i luften og med makker i variende grader af kontakt.

Jiu-jitsu
Jiu-jitsu omfatter våbenløse forsvarsteknikker imod en modstander, der har fået fat i dig. Det handler om frigørelser, låseteknikker, kast, nedtagninger og holdegreb. Jiu-jitsu er den del af kampen, hvor en modstander er kommet helt tæt på dig og trænes derfor udelukkende med en partner. Du vil i Amanogawa Ryu lære at kaste med en modstander, der er større end dig og du vil også lære at kontrollere og afslutte en kamp ved hjælp af arm-, benlåse eller andre holdegreb.

Iaido (traditionel japansk samurai træning med sværd)
Vores indgangsvinkel til selvforsvar er, og har altid været, den gamle bushido vej. Tænk på de gamle samuraier.

Når du bliver højt nok gradueret (brunt eller sort bælte) vil du i Amanogawa Ryu begynde at træne med sværd. I starten dog kun et træsværd (en bokken). Du vil komme til at arbejde med ceremonier, bevægelsesmønstre og mental træning. Når du er klar, vil du også træne med et rigtigt sværd. Denne del af træningen har ikke direkte noget med selvforsvar at gøre, men træningen i iaido giver et indblik i den mentalitet og perfektionisme, som de gamle samuraier havde. Den mentalitet skal du også forsøge at opnå når du træner Amanogawa Ryu.

Vil du være med?
Hvis du kunne tænke dig at træne Amanogawa Ryu sammen med os, så tag et kig på vores introaften for nye begyndere.

En typisk træning
En typisk træning foregår nogenlunde som du kan se på videoen herunder:

Vi glæder os til at se dig til træning 🙂

Facebook

Kalenderen

december 2018

man tirs ons tors fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
  • Juleafslutningstræning for børn
  • Juleafslutningstræning for voksne
14
15
16
17
18
  • Instruktørtræning 8
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Debatforum

Kig forbi vores Amanogawa debatforum hvor du kan få hurtigt svar på dine spørgsmål, ligesom det er her, hvor du først får at vide, når der sker spændende ting internt i klubben.